Owsianka z jabłkiem, brzoskwinią i borówkami / Oats with apple, peach and huckleberries

Witam!

Przynaję się bez bicia – zaniedbałam bloga, gotowanie, zdjęcia. Przez ostatnie 2 miesiące strona świeciła pustką, tak samo zresztą jak moja lodówka(mea culpa, wybacz kochanie! 😁). Czasem potrzebny jest nieoczekiwany zwrot wydarzeń i przewrócenie życia do góry nogami, żeby wrócić do żywych – oto więc jestem 🙂

Lato w pełni(tak słyszałam, bo w Londynie nazwijmy to po imieniu, mamy wciąż „ciepłą” wiosnę…), więc na targach mamy duży wybór świeżych owoców i warzyw. Ogromne pole do popisu! W tym całym szczęściu zapomniałam, że mam tylko dwie ręcę i kawałek skromnych(ale jakże silnych! 😎) pleców do przetransportowania zakupów do domu – i tak to jak wielbłąd dźwigałam kilogramy witamin i wartości odżywczych, jednakże z satysfakcją i uśmiechem na twarzy(stan emocjonalny wprost przeciwny do tego, po odczuciu bólu w kręgosłupie, ale co tam!).

W związku z prośbą znajomych o tłumaczenie przepisów, od dziś będą pisane także w wersji angielskiej – na końcu wpisu 🙂

Dziś propozycja śniadaniowa – owocowa owsianka.

image

Składniki:

  • płatki owsiane(3/4 szklanki dla mnie – głodomora, ilość wedle uznania)
  • szczypta cynamonu
  • 1 brzoskwinia
  • 1 jabłko
  • garść borówek
  • jagody goji

Płatki owsiane posypałam szczyptą cynamonu, zalałam wrzątkiem i odstawiłam na kilka minut. Po tym czasie dodałam pokrojone w kostkę jabłko i brzoskwinie, następnie borówki i jagody goji. Ot, filozofia 😉

Smacznego kochani!

A.

 

xxx

Oats with apple, peach and huckleberries 

Ingredients:

  • oats(3/4 cup)
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1 peach
  • 1 apple
  • huckleberries
  • goji berries

Method:

Mix cinnamon with oats, cover with boiled water, leave for few mins. Add chopped peach and apple, huckleberries and goji berries. Eat & enjoy! 🙂

A.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *