Orientalna jajecznica z curry i sosem teriyaki podana z warzywami / Oriental scrambled eggs with curry and teriyaki sauce served with veggies

Jak dobrze cieszy膰 si臋 wolnym weekendem! 馃檪 Ostatnio prze偶ywam kult 艣niada艅 i kiedy tylko mam dzie艅 wolny – staram si臋 przygotowa膰 niecodzienne pyszno艣ci. Tydzie艅 temu kr贸lowa艂y placki bananowe podane z owocami(przepis ju偶 niebawem), dzi艣 niecodzienna wersja jajecznicy.

Sk艂adniki:

  • 3 jajka
  • szczypiorek
  • szparagi
  • 1 papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 艂y偶ka sosu teriyaki
  • kurkuma
  • curry
  • pieprz cayenne
  • s贸l
  • oliwa z oliwek

Szparagi gotuj臋 15 minut do mi臋kko艣ci w rondelku z odrobin膮 soli. Na patelni z rozgrzan膮 oliw膮 z oliwek podsma偶am posiekany szczypiorek (przez oko艂o minut臋; uwaga bo szczypiorek bardzo szybko si臋 przypala). Nast臋pnie zdejmuj臋 patelnie z ognia, wbijam jajka, doprawiam przyprawami i sosem teriyaki. Sma偶臋 do 艣ci臋cia jajek.

13016688_1017518711656947_789925095_o

Gotowe i pyszne! Smaczego kochani 馃檪

A.

Oriental scrambled eggs with curry and teriyaki sauce served with veggies

Ingredients:

  • 3 eggs
  • spring onion
  • asparagus
  • 1 pepper
  • plum tomatoes
  • 1 tablespoon teriyaki sauce
  • tumeric
  • curry
  • cayenne pepper
  • salt
  • olive oil

Method:

Cook asparagus for 15 mins with a pinch of salt. Cut pepper in slices. On heated olive oil fry chopped spring onion(for about 1 min). Take the frying pan from the cooker and let the olive cool down a bit – after that add eggs, spices and teriyaki sauce and put the frying pan back to the heat, constantly mixing all ingredients.

And that’s it! 馃檪 Easy and tasty. Enjoy!

A.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *