Omlet z chorizo, rukolą i pieczarkami / Omelette with chorizo, rocket and mushrooms

Dziś kolejna odsłona śniadaniowa, tym razem nowa wersja moich ukochanych omletów na słono 🙂

Składniki:

  • 3 jajka
  • 4 plasterki chorizo
  • 2 pieczarki
  • rukola
  • szczypiorek
  • parmezan
  • kurkuma
  • tymianek
  • sól/pieprz

image

Pokrojone w kostkę pieczarki, chorizo, rukolę i szczypiorek wkładam do okrągłej foremki(można wcześniej wysmarować ją odrobiną oliwy). W misce rozbijam jajko i mieszam dodając przyprawy. Następnie zalewam mieszanką składniki, na wierzch dodaję ser i wstawiam do piekarnika na 15 minut, 180 stopni z termoobiegiem. Podaję z pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!

A.

image

xxx

Omelette with chorizo, rocket and mushrooms

Ingredients:

  • 3 medium free range eggs
  • 4 slices of chorizo
  • 2 mushrooms
  • rocket
  • spring onion
  • parmesan cheese
  • tumeric
  • thyme
  • salt/pepper

Method:

Chopped mushrooms, chorizo, rocket and spring onion put in a round dish(you can put a little bit of olive oil first). In a separate bowl, whisk eggs lightly with a fork, then mix it with spices. Pour to the rest of ingredients and put parmesan cheese on the top. Preheat the oven to 180°C. Cook for 15 mins. Serve with baby plum tomatoes.

Enjoy!

A.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *