Omlet z boczkiem, fasolką szparagową i rukolą

Dziś krótko, zwięźle i na temat – śniadanie na słono 🙂

image

Składniki:

  • boczek
  • fasolka szparagowa
  • rukola
  • 3-4 jajka
  • mleko ryżowe (1/3 szklanki)
  • curry
  • kurkuma
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

image

W foremce skropionej oliwą układam wcześniej podgotowaną(10 min) fasolkę szparagowa, surowy boczek i rukolę. W misce rozbijam jajka, dodaję przyprawy i mleko ryżowe – dzięki niemu omlet będzie bardziej pulchny 🤓 Miksuję wszystko i wlewam do naczynia.

image

Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem – do zarumienienia jajka.

image

Gotowe i podane z moim najukochańszym sosem barbecue 😍

A.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *