Barszcz czerwony bez zakwasu

16933771_1347153695360112_1395651571_n

Zosta艂o Ci troch臋 roso艂u z poprzedniego dnia i nie chcesz po raz enty robi膰 z niego pomidorowej? 馃檪 Mam dla Ciebie fajny i szybki przepis na barszcz z buraczk贸w, nawet je艣li nie masz pod r臋k膮 zakwasu(je艣li szukasz przepisu na ros贸艂, zapraszam TUTAJ聽– bez kostki roso艂owej).

Sk艂adniki:

  • 1 litr bulionu
  • 3 buraki
  • szklanka zimnej wody
  • 4 艂y偶ki octu jab艂kowego
  • 1 cytryna
  • 1 艂y偶eczka soli morskiej

Buraki umy艂am, obra艂am i star艂am na tartce o聽du偶ych oczkach, nast臋pnie umie艣ci艂am je w misce i doda艂am szklank臋 zimnej wody, ocet jab艂kowy, sok z wyci艣ni臋tej cytryny i s贸l. Odstawi艂am na oko艂o 2-3 h, aby nasi膮k艂y.

W garnku zagotowa艂am bulion, doda艂am do niego buraki razem z zalew膮. Doda艂am jeszcze troch臋 wody i doprawi艂am majerankiem, koperkiem, sol膮 i pieprzem(wedle uznania). Gotowa艂am na wolnym ogniu oko艂o 30 minut. U mnie barszcz jad艂o si臋 z gotowanymi ziemniakami podanymi obok zupy, tak te偶 j膮 poda艂am – by艂a na prawd臋 smaczna :).

A.

***

Beetroot soup

Ingredients:

  • 1 liter broth
  • 3 beetroots
  • 1 glass cold water
  • 4 tablespoons apple cider vinegar
  • 1 lemon
  • 1 teaspoon sea salt

Method:

I washed, peeled and grated beetroots, then I put them in a bowl and added a glass of cold water, apple cider vinegar, lemon juice, sea salt. I left it for 2-3 hours to soak.

I boiled broth, added beetroots and a bit of water. I seasoned it with majroram, dill, sea salt and pepper(as much as you need). I boiled it for 30 mins. I served soup with mashed potatoes on the side.

A.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *